Eramet Norway AS

Eramet Norway AS valgte logistikk -og produksjonsløsning for prosessindustri fra WLCOM

Kort om leveransen


Forretningsløsning for prosessindustri

Hjullasterløsning

Internlogistikk

Vektløsning

ERP-integrasjon

Eramet Norway AS valgte WLCOM som sin samarbeidspartner da de skulle finne en løsning for effektiv materialhåndtering i produksjonen med bruk av hjullastere for sine tre smelteverk i Norge. Løsningen ble en unik applikasjon utviklet i et tett samarbeid mellom partene.

Strenge krav til sporing og nøyaktighet

Eramet Norway AS var avhengig av å ha full sporing over materialbruk. Det vil si kontinuerlig oversikt over alle skuffer som er levert på en ordre. Ferdige ordre måtte igjen ha en avstemming mot ERP systemet. For Eramet Norway AS er det strenge krav til nøyaktig vekt av hver skuffe med hjullastere, siden materialene har en høy egenverdi. I enkelte deler av prosessen er det behov for å benytte en brovekt for å gi mer nøyaktig vekt av materialene, enn det den godkjente Loadtronic vekten som er montert i hjullasteren kunne gi.

Utfordrende miljø for teknologi

En av utfordringene til Eramet Norway AS var å skaffe tilstrekkelig datakommunikasjon på hele anlegget. For de som er kjent med miljøene i smelteverk, er det ikke ukjent at det er store areal, med enkelte områder som har høy temperatur, magnetiske soner, betongbebyggelse og ellers andre forstyrrende signaler.

En forlenget arm i produksjonsprosessen

WLCOM tok utgangspunkt i sin standard programvare, som ble tilpasset situasjonen til Eramet Norway AS. For å kunne oppfylle de strenge kravene til datakvalitet og nøyaktig datautveksling ble det laget en tett integrasjon mot deres ERP-system.

Hjullasterne ble utstyrt med robuste nettbrett, beregnet for det utfordrende miljøet. Med mulighet for å kunne bruke WIFI og GSM vekselsvis. Brukergrensesnittet for nettbrettene ble også en viktig suksessfaktor for at de enhver tid skulle brukes av de ansatte. Automatisk vektverdi fra brovekt måtte rett i applikasjonen når hjullaster sto på brovekten med full skuffe.

«Eramet Norway AS har et høyt tempo med kontinuerlig produksjon 24 timer i døgnet, noe som øker viktigheten av presis, rask og effektiv datakommunikasjon. Løsningen fra WLCOM løser dette, og fungerer som en forlenget arm i produksjonsprosessen. Dette er i tråd med våre digitaliseringsplaner og sørger for automatisering av prosesser som tidligere har vært preget av manuell håndtering» sier Snorre Smith, Supply Chain Director Business Unit Manganese Alloys i Eramet.

Bildet er kopibeskyttet av Eramet Norway AS
Eramet Norway AS er en verdensledende produsent av raffinerte manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet, som består av tre smelteverk lokalisert i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal samt en forsknings- og utviklingsavdeling (FoU) i Trondheim, har vel 500 ansatte.

Kunde

Eramet Norway AS

Sted

Porsgrunn, Kvinesdal og Sauda

Mål

Effektiv materialhåndtering i produksjonen med bruk av hjullastere

Forretningsområde

Bildet er kopibeskyttet av Eramet Norway AS

Som Miljøfyrtårn tar vi bærekraft på alvor, og jobber kontinuerlig med miljøforbedringer og med å redusere våre klima- og miljøutslipp

Resepsjon: 63 91 20 00

Support: 63 91 20 09

© 2021 WLCOM AS – Tlf:+47 63 91 20 00post@wlcom.no – Org. no. 982 826 233 – Personvernerklæringen